Alahai Sayang

budak hitam

10 air terjun tercantik di dunia




1. Air terjun Niagara  .. kuasa Allah kan??niey gambar time malam..
Terletak di sempadan Canada dan Usa...
ia juga dikenali sebagai 'Honeymoon capital in the world'...

2.Air terjun Angel atau Salto angle adalah air terjun yang teringgi (979 meter)..
Terletak di venezuela..
ia adalah air terjun yang tertinggi di dunia..

3.A ir terjun Iguazu falls..adalah yang paling unik dan termasyhur...
Terletak di sempadan Brazil dan Argentina..
Ia terdiri daripada 275 air terjun yang terpisah di antara satu sama lain...kagum nyer saye...

4.Air terjun Victoria adalah menjadi tarikan utama untuk pelancong ke benua afrika..
Terletak di sempadan Zambia dan Zimbabwe..
Kuasa Allah...sangat mengagumkan...

5.Air terjun Gullfoss bererti air terjun emas.....
Ia adalah air terjun yang terbesar di Eropah dan juga tercantik di Iceland..

6.Air terjun Upside Down...Ia sangat unik..
Terletak di Hawaii....
Kowang tak sebab pew unik??sebab time hujan air terjun nieyh akan di tiup 
angin..so jadik cam salji turun tue..(paham ke)...hahahah
7.Air terjun Nachi....Air terjun tercantik di Asia..
Terletak di Jepun....
8.Air terjun Giessbach...fuiiyoooo.....rase cam nak p jew...
Terletak di Switzerland....
Ia dikatakan indah kerana dikelilingi gunung yang diliputi salji...
dah boleh bayangkan betape bnyak nyer selimut Ma nak bawak p sini..hahah

9.Air terjun Lower...
Terletak di tepi sungai Yellowstone,Usa..
Ia dikelilingi batu-batu gunung berapi..

10.Air terjun Aspat...
penat dah nieyhhhh...kowang carik info sendiri ye...law nak tawu lah..
kalau yg dah tawu tue senyap-senyap jew yer....heheh

*sayang kowang ketat-ketat

2 ulasan:

teha berkata...

Subhanallah.. cantik nyee ciptaan Allah kan :)

Kuchiki EnnaMoon berkata...

air terjun Niagara tu selalu dengar. memang top lah