Alahai Sayang

budak hitam

kehidupan baru + dugaan = mencabar


assalammualaikum...alahai..dah berkarat tanah aku ni...
sorry tawan-tawan..agak sebokkan diri dalam sebulan nieyh...

ok sekarang dah banyak benda nak cerita..ok let start
bermula dengan tarikh 2 sept:

heee..sangat mendebarkan..paggi-pagi bangon,bersiap..hari ni hari daftar aku dekat uitm..alamak aiii bangga pulak kan??bersyukur dengan apa yang dapat..

.dah usaha dengan baik..inilah hasilnya...alhamdulillah...

sampai jew kolej..teros ambil kunci dan masuk bilik..satu bilik 6 orang..hadoooyy..sangat ramai...budk bilik dah kenal..hee...na dari kelantan..stacy dari sabah..anis dari teluk intan..ijat dari hulu selangor kalau tak silap..ojie dari s.alam...oke lah dorang nieyh..gila-gila jugak...hope everything akan okey kan...kita tak tawu masa akan dat
ang..cuma doa saja...

agak dalam kul 12 tu..hantar family dekat kereta..mereka nak pulang..waaa...time nieyh lah rase air mata tue deras je mengalir...first hug mesti lah my sweetheart...my only good uncle tuan kamarul..kenape tuan?adalah..heee..uncle lah pembakar semangat aku..dia lah bank aku..dia lah tempat aku mengadu..dialah segala2nya bagi aku...haaa..#kesat air mata kejap...salam n hug uncle..jantung aku laju jew time nieyh nak tahan nangis...tak pernah2 jauh dari uncle...lepas je salam tu teros tengok muka uncle then satu suara keluar " jaga diri..jangan buat hal..aku pijak nanti..apa2 call"...sayang jugak uncle dekat aku...hee..teng
ok muka uncle nampak mata dia merah...oke..stop pasal uncle...

my only syg,macik..puan zaiton..dia lah orang paling sedih...dia tempat aku gadoh hari-hari..siap merajok bagai..menangis pon ade juga kadang2..heee..agak nakal kami nieyh...macik pelok aku kuat giler..heee....pesanan macik " jaga diri,jangan boros" heee..nampak sangat aku boros kan...
macik sambung nangis dalam kereta..heee...aku cuba kuat ..tak nak nagis lebeyh2..sampai sesak nafas tue..korang pernah kan?heeee...


ok..then nenek...my nenek syg...nie pon tempat gadoh jugak..hahaa..aku dari kecik..dari kecik lah memang tak pernah jauh dari dia..dia je yang jaga makan minum aku..mana x sedeyh kan...kiss nenek..belom apa-apa nenek dah nangis...nenek memang cam tue sikit..heee...along cakap sampai setengah jalan jugak lah nenek nagis..heeee


last sekali...along yang tercinta...haaa..aku ade sorang jew pon kakak...x dek lain..dia je lah...heee..aku dah ganti tempat dia..sekarang giliran dia jaga rumah..heee..time hug tue dia pura-pura kuat..tak nangis wwwooooo..hebakkkk kakak aku nieyh..tapi dalam hati Allah je yang tawu...heeee

hari ke 2 mybe lah kot...
dapat berita yang agak tak senang dudok...berserah jew aku mampu..aku kene kuat untuk dia jugak...sampai demam2 lah aku tahan segala problem nieyh...time orientasi beb..tiba-tiba datang satu masalah..down giler2 kot...rasa macam ape ntah time tue..nangis jew keje...dah rindu family..kucing2...dengan suasana baru lagi..dengan berita macam tue lagi...tak tawu nak cakap...mybe salah aku..dan aku perlu minta MAAF..walaupon aku rasa bende nieyh semua yang salah...aku tetap minta MAAF...sampai ke sudah fikir bende nieyh...sampai ke klinik UITM lah perginya masalah nieyh...


"LEARN FROM YESTERDAY , LIVE FOR TODAY , HOPE FOR TOMORROW"

kita manusia tak semuanya perfect..tak semuanya tak pernah buat silap...if ada terkasar bahasa..minta maaf jalan terbaik..lupakan yang lama..mybe tak mudah nak lupa...tapi cubalah..untuk mendapat ketenangan kan...tak salah tue semua..sangat berharap dan sentiasa doakan awak..terima kasih jadi kawan saya walaupon sekarang sudah berbeza ! hope berkekalan hingga ke syurga..amin...

untuk kau wahai sahabat :



1 ulasan:

ayu jue berkata...

selamat menempuh kehidupan baru di kampus..belajar rajen2 deq~