Alahai Sayang

budak hitam

Alhamdulillah..lahirnya seorang insan..

syukur kehadrat ilahi..Allah telah mengizinkan aku dapat adik..alhamdulillah...syukur kepadanya..
saat dulu benda ni yang aku paling takut...gileee kooo dapat adik then aku kompom-kompom bukan lagi anak bongsu..bukan lagi kesayangan..bukan lagi puteri manja..hah...kan...tu lah aku takut dulu...tapi walaupon ada adik .. i know i'm the last putri arwah abah n mama,right?

tapi itu semua dulu punya cerita...memang ain anak bongsu dalam keluarga Abd rahim..tapi not in family Kamarul Rizal..i'm kakak..u know?he must call me 'kacik'..owwhhh...owhh....thanks God..*muke minta cubit

okey...nak cerita ni..mana datang adik?siapa nama adik?lelaki ke perempuan?dia kat mana sekarang?apa dia buat?baju,susu apa dia guna?oowwhhhh....owhhh...macam artis plak rasa...kikikikiki
bismillah...

pada ... tak hingat tarikh pulokk  lahrlah seorang insan ke dunia ini...yang diberi nama Ammar Wafri .. lelaki rupenye  actually 'Ammar' ialah pilihan kaciknya..saya lahh tuuu...ihhiikkksss and 'Wafri' ialah pilihan kak longnya...eahhh mana kak ngah?saya jugak kak ngah nya....nanti cite sal kak ngah kacik ye
abi yang membuat keputusan dan kepercayaan kpd anak daranya yang dua orang ni bagi nama dekat adik...he...suke taw...subuh2 lagi kita search cari nama adik...akhirnya jumpa juga....

mula-mula kehadiran dia...menakutkan aku..mana tak kooo,baby baru lahir keciiiikkk je rupenye...haiiiisshhh..takutlah macik nak pegang nye..tengok dari jauuhhhh je...*hai baby,ini kacik..eahhhh lebih kurang cam tu lah....malas pulak nak cerita pepanjang...

sekarang ammar wafri dah nak masuk tiga bulan...weeee....kacik dah pandai buat susu,tukar pampers,tukar baju,cuci tuuuutttt,dukong adik...alhamdulillah..sedikit sebanyak belajar untuk anak sendiri nanti..ewaaahhhhhhhhhh....tak malu!semua kene tanggung lagi ada hati nak kawin...acaahhhh manje je niey mati aku law abi baca niey..hahaha

sebenarnya banyak lagi cerita...nanti lah pulak ye..nak share picture wafri dekat korang nieyh...

nie pic time cukur jambul di sibu


nie dia dah genap 2 bulan..yang 3 bulan nanti ye..

okeeyyy...done!doakan kesejahteraan adik bambam saya ye..terima kasihhhh..^_^

1 ulasan:

Miszyuyu berkata...

hai sy dtg dr contest .. jom join! http://yuyukstandalone.blogspot.com/2013/06/contest-mereka-tagline-jelitawanis.html